Dezinsekcija

Dezinsekcija buba rusa

Članak ažuriran
buba ruse

Dezinsekcija i kako se uz pomoć nje rešiti buba rusa

Buba ruse su štetočine koji su se u potpunosti prilagodile za život sa ljudima. Oni žive tamo gde mi živimo, jedu ono što mi jedemo. Brzo trče, dobro se skrivaju, jedu bilo šta i imaju zadivljujuću reproduktivnu sposobnost. Buba ruse su vrlo uspešne štetočine, zbog čega su vam potrebne usluge uspešne kompanije za suzbijanje buba!

Buba ruse su štetočine broj jedan koje se nalaze po kućama, stanovima i restoranima. Sakrivaju se tokom dana a noću traže hranu. Uglavnom se nalaze u kuhinjama, ali mogu se naći i u kupatilima i gde god ljudi jedu i piju. Ako tokom dana u prostorijama izvan kuhinje vidite puno buba rusa, to znači da imate ozbiljnu zarazu i problem. Dezinsekcija se mora što pre obaviti u svim prostorijama.

Postoje i drugi razlozi zbog kojih su bube tako uspešni i tako ih je teško kontrolisati. Ako se nalaze u mestima gde je vlažno i toplo i gde im je hrana i voda lako pristupačna, mogu mnogo brže da se razmnožavaju. Ako im je u nekim normalnim uslovima potrebno da se jaja izlegu za oko 5-6 nedelja, taj proces može i da se skrati za pola ako su im uslovi bolji. Ako hrane i vode imaju na raspolaganju uvek, i ako je u prostorijama veoma toplo.. Tokom dana buba ruse ostaju skriveni duboko u uskim pukotinama što otežava pristup insekticidima. Zato pored prskanja, mi koristimo i proverene gelove koje znatno bolje eliminišu insekte iz korena.

Kontrola buba rusa posebno je teška u zgradama, gde ima puno stanova jer se tako lako mogu premeštati iz jedne jedinice u drugu tako što će pratiti cevi ili električne vodove. Većina svake stambene zgrade ima jednu ili dve snažno zaražene jedinice koje kao da hrane buba ruse i iz susednih stanova. Uspešna kontrola buba rusa u zgradama zahteva koordiniran i odlučan napor između stanara i izvođača suzbijanja štetočina.

Buba ruse i njihovo uništenje kao prevencija raznih bolesti

Buba ruse su više nego samo smetnja u našem životu. Mogu nositi organizme bolesti na svojim telima. Oni prenose mikrobe kada lutaju smećem i ljudskim otpadom, a zatim zagađuju čiste površine ili hranu u vašem domu. Skinuta koža i izmet buba rusa izazivaju alergije ili astmu kod osetljivih osoba. Studije su pokazale da su buba ruse glavni uzrok dečije astme u gradovima.

Lečenje u zatvorenim prostorima daleko je od starih dana kada je kontrola buba rusa i buba švaba značila mesečno zamagljivanje ili prskanje pločica. U 1980-im, profesionalci za suzbijanje insekata počeli su koristiti mamce za buba ruse i buba švabe. Ovi vrlo uspešni mamci uklonili su rutinsko prskanje, i njegove loše mirise i isparavanja. Danas profesionalci primjenjuju gelove ili kontejnerske mamce u pukotinama i na mestima u kojima žive buba ruse. Dezinsekcija je mnogo pouzdanija nego što je bila.

Naši će stručnjaci prilagoditi program kontrole insekata za vaše specifične potrebe. Prvo, naši obučeni tehničari će obaviti pažljiv pregled kako bi utvrdili stepen zaraženosti buba rusa i mesta koja zahtevaju posebnu pozornost. Većina zaraza buba rusa može se uspešno lečiti primenom gelova. Ako je vaš problem sa insektima ozbiljniji, to nije problem za nas. Možemo započeti s početnom intenzivnom uslugom koja uključuje primenu insekticida u pukotine i na mesta duboko u zidne praznine gde se insekti nalaze. Bez obzira na vrstu usluge koju tražite, ostat ćemo sa vama dok ne rešimo problem s bubama.