Kako uništiti kuhinjske moljce?

Članak ažuriran
dezinsekcija-kuhinjski-moljci

Male napasti koje se zavlače u kuhinjske ormariće i ostave, uništavaju namirnice, nanose štetu i razmnožavaju se neverovatnom brzinom nalaze se u mnogim domovima.
Čini se da borba sa kuhinjskim moljcima nema kraja. Taman pomislite da ste ih se rešili i sve očistili, već za nekoliko dana se pojave nove larve i leptirići.
Nervirate se, bacate namirnice, gubite strpljenje i zdravlje.

Da li i vi imate problem sa kuhinjskim moljcima?

Niste jedini. Verovali ili ne, ovaj problem imaju i vaše komšije i verovatno svi stanari, ako živite u zgradi. Ovaj problem ima ogroman broj ljudi, a to pokazuje naše dugogodišnje iskustvo u dezinsekciji i deratizaciji prostora.

Dosadni leptirići mogu se u vašem domu pojaviti iz mnogih razloga. Nema potrebe da vam bude neprijatno i da pomislite da se radi o nehigijeni prostora. Možete ih jednostavno doneti sa nečim što ste kupili u prodavnici. A kada jednom dođu u kuću, teško izlaze.

Kuhinjski moljci obično se nalaze u elementima gde držite suvu hranu. Da bi došli do svoje hrane, veoma često progrizu pakovanje i na taj način se zavuku u namirnice.
Najčešće se nalaze u bilo kojoj vrsti brašna. Ali ako ih već ima tamo, sigurno ćete ih pronaći u pirinču, testenini, orašastim plodovima, suvom voću.

Dakle, ako iz ormarića eliminišete samo brašno, nećete se osloboditi kuhinjskih moljaca.

Kako se još nećete osloboditi kuhinjskih moljaca?

kako uništiti moljce u kući i stanuZabluda je i da ovi dosadni insekti ne mogu da progrizu plastične kese i ambalažu i da prođu kroz njih. Verujte nam, kada je hrana u pitanju, za njih ne postoje prepreke.
Možda plastiku neće savladati brzo kao papir, ali svakako će se provući i napraviti štetu.
Neke domaćice misle da mogu da pobede kuhinjske moljce ako suve namirnice drže u staklenim teglama.
Ovo je takođe netačno.
Larve kuhinjskih moljaca mogu ostati u poklopcima od tegli. Vi ih ne možete videti. Dovoljno je da u
ostavi imate jednu teglu sa larvom kuhinjskog moljca i ubrzo ćete ih imati svuda.
Dakle, i staklene tegle nisu rešenje.

Lavanda ili neke druge biljke jakog mirisa takođe neće biti od pomoći. Isitina je da će ormarići i ostava lepo mirisati, ali moljce to neće naterati da pokupe svoje larve i odlete u komšiluk. 

Lepljive trake protiv kuhinjskih moljaca sakupljaju već zrele leptiriće, to je istina. Nakon nekoliko dana oni se zaista lepe za te tračice i pomislićete da ste rešili problem. Ali šta je sa larvama iz kojih će se pojaviti novi leptirići koji će takođe položiti jajašca pa se tek onda zalepiti za trake? Ne, ne. Ovo nije dugoročno rešenje.

Ne pomaže ni da pobacate sve namirnice koje držite u ormariću gde ste primetili kuhinjske moljce. Samo ćete napraviti još veću finansijsku štetu.

Šta je najbolje sredstvo protiv kuhinjskih moljaca?

Isključivo profesionalna dezinsekcija. Za uništavanje kuhinjskih moljaca koristimo sredstva koja su bezbedna i bezopasna za ljude, kućne ljubimce i biljke. Jedini cilj je uništavanje insekata koji narušavaju zdravlje i spokoj u domaćinstvu.
Ako imate problem sa kuhinskim moljcima, možemo ga rešiti brzo, sigurno i čisto.

Pozovite nas i slobodno postavite pitanja o sredstvima i načinu dezinsekcije.

Gde mi isprskamo, tu moljac više ne leti. Najbolje je da prvo budete sigurni da ih nema, a onda možete u svoje kuhinjske elemente da stavljate lavandu i sve mirišljave biljčice. Jer lepše je kada je čisto i mirisno.

Čekamo vaš poziv.

P.S.

Na tržištu se pojavio sjajan proizvod za moljce za kućnu upotrebu, kada nema mnogo moljaca, preporučujemo da prvo isprobate ovaj prozvod za moljce https://shop.lilly.rs/srpski/proizvod/autan-alimentari-protiv-kuhinjskih-moljaca-5497 koji možete poručiti u lili ili dm prodavnicama. Trebalo bi da u roku od mesec dana potpuno pomogne. Pak ako i dalje imate problem, slobodno nas pozovite.