Kako se pripremiti za deratizaciju?

Članak ažuriran
deratizacija

Miševi i pacovi su štetočine koje mogu zadati velike probleme ukoliko se nadju u našem životnom prostoru. Najčešće primetimo jednog od ovih glodara u neposrednoj blizini, što obično znači da se verovatno u bližem okruženju nalazi cela grupa miševa ili pacova. Takva situacija moze postati ozbiljan problem bilo da je u pitanju, stan, kuća, podrum, ostava ili tavanski prostor. U tom slučaju deratizacija je neophodna. Ovi glodari su sposobni za izuzetno brzu adaptaciju na različite životne uslove tako da ih neretko možemo pronaći i u sopstvenom domu. Ukoliko ste imali ovakvih  neprijatnih iskustava, ne brinite, problem je rešiv ukoliko se poveri iskusnim profesionalcima i pravilno  izvrši deratizacija. Naša uigrana ekipa profesionalaca će Vam pomoći da se rešite  nezvanih
gostiju. Nakon odgovarajućeg procesa deratizacije miševi i pacovi će zauvek napustiti prostor koji se tretira.  Očistite Vaš prostor od glodara još danas!

Zašto pacovi i miševi ulaze u kuću?

Odgovor je jednostavan – u potrazi za hranom. Noću kada je mirno i nema ljudi u njihovoj blizini oni su najaktivniji. Najčešće se pojavljuju krajem leta i početkom jeseni ali ih možemo viđati i tokom cele godine. Podrumske i tavanske prostorije, garaže, šupe ili ostave su njihovo omiljeno mesto za skrivanje. Ne moramo cak ni da ih vidimo ali ako  primetimo njihov izmet ili izgrickane delove nameštaja znamo sa sigurnošću da su tu. Važno je istaći da su miševi i pacovi prenosioci ozbiljnih bakterijskih i virusnih infekcija kao što su  leptospirozasalmoneloza  tularemija.

Naročito su opasni:

  • ugriz
  • urin
  • izmet ovih glodara

Neka istraživanja su pokazala da su mnogi slučajevi trovanja hranom povezani sa prehodnim kontaktom ovih glodara sa namirnicama, sto znači da oni mogu izazvati i alergijske reakcije u organizmu. Osim što štete zdravlju, takodje mogu naneti i veliku materijalnu štetu instalacijama, nameštaju, opremi…

Kako se rešiti miševa i pacova?

Najbrži i najbolji način za rešavanje problema sa miševima i pacovima je profesionalni servis za deratizaciju  DDD Beograd . Naše dugogodišnje iskustvo i znanje uz odgovarajuće hemijske i fizičke mere doneće Vam miran san i jednu veliku brigu manje. Deratizacijom, rešićemo Vaš problem sa glodarima u stambenom ili poslovnom prostoru i pomoćnim prostorijama za sva vremena.

Kako se pripremiti za deratizaciju?

Da bi pripremili Vaš prostor za deratizaciju nepohodno je odmaknuti nameštaj od zidova, osloboditi prozore, hranu privremeno  skloniti iz prostorije u kojoj se obavlja  deratizacija . Takođe vrlo je bitno nakon procesa deratizacije održavati prostoriju čistom i bez ostataka hrane kao i redovno izbacivanje smeća.

Zato, ukoliko imate problem sa pacovima i miševima  pozovite nas još danas !